Hund Falk architecten

Het diverse aantal projecten waar wij aan werken maakt ons tot allround architectenbureau. Van woningbouw tot projecten met een gemengd programma, van stedenbouw tot interieur, van nieuwbouw tot transformatie en renovatie van erfgoed en monumenten. Wij werken zowel aan projecten met professionele opdrachtgevers als particulieren. De ene keer worden wij gevraagd, de andere keer initiĆ«ren wij zelf een project. 

Elk project heeft een eigen benadering en een andere oplossing, waarbij altijd de context zorgvuldig wordt onderzocht.

Ons bureau werkt samen met diverse experts uit verschillende vakgebieden. Per project wordt bekeken welke samenstelling van ons team het beste past. Wij werken bijvoorbeeld al ruim 15 jaar samen met Annelies Schellekens, een ervaren interieurarchitect. Zie ook: www.anneliesschellekens.nl

Ons bureau is aangesloten bij de Nederlandse Bond voor Architecten, de BNA. 

Contact

Nieuwe Herengracht 17h (parkeren in de Stadhuisgarage)
1011RL Amsterdam

Email 
architecten@hundfalk.nl
floris@hundfalk.nl
elsbeth@hundfalk.nl

Telefoon
Algemeen+31(0)20 4204208

Hund +31(0)6 11600440
Falk  +31(0)6 24596325

CV Hund Falk architecten

Beiden zijn afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en hebben jaren lange ervaring bij grote en kleine bureaus en met grote en kleine projecten. 

Floris Hund (1970) werkte 15 jaar (van 1996 tot 2012) bij Architectenbureau Marlies Rohmer, waarvan de laatste 5 jaar als architect/directeur. Hier heeft hij aan een breed scala van projecten gewerkt en heeft zich ontwikkeld tot een allround architect. Naast de werkzaamheden binnen het bureau geeft hij les en begeleidt hij studenten bij hun afstuderen aan de Academies van Bouwkunst. Daarnaast is Floris lid van diverse adviescommissies zoals de Welstandcommissie en Kwalteitsteams. 

Elsbeth Falk (1968) werkte bij Fons Verheijen (van 1993 tot 1998) en Teun Koolhaas (afdeling stedenbouw van 1998 tot 2002) en kreeg in 2001 een Archiprix nominatie voor haar afstudeerwerk. In 2002 startte zij haar eigen bureau en was zij daarnaast van 2007 tot en met 2015 als decaan verbonden aan de Academie voor Bouwkunst Amsterdam. Momenteel geeft zij  les en begeleidt zij diverse afstuderenden aan de Academies van Bouwkunst. Ook Elsbetn neemt deel aan diverse kwaliteitteams en adviescomissies. 

De combinatie van praktijk en onderwijs zorgt er o.a. voor dat er met een open blik naar het eigen werk wordt gekeken.

Op 1 januari 2012 hebben Floris en Elsbeth de handen ineen geslagen en gaan samen verder onder de naam Hund Falk Architecten. Een samenwerking die bijna 30 jaar geleden informeel op de Academie van Bouwkunst begon is daarmee formeel geworden.