oktober 2021

Na het grote succes van onze tijdelijke school op de Zuid-as gaan we nu een tijdelijke school bouwen met een door de gemeente Amsterdam ontwikkeld bouwsysteem voor tijdelijk huisvesting van scholen. Twee scholen zullen de komende jaren gezamenlijk gebruik gaan maken van deze bijzondere plek aan het IJ. 

september 2021

Monterssori Kampina wordt uitgewerkt van schetsontwerp naar voorlopig ontwerp. Samen met Fact Architects wonnen wij deze tender. Deze bijzondere lokatie in de typische verkaveling van dit deel van Amsterdan Noord zal in de toekomst zowel de school als een aantal wonignen gaan huisvesten. Ook de woningbouw studie wordt door ons bureau i.s.w. met Fact Architects verricht. 

augustus 2021

Na ruim 6 jaar lidmaatschap van de Almeerse welstandscommissie wordt Floris Hund benoemd als supervisor voor het Q-Team Olympiakwartier Oost in Almere. 

februari 2021

Het Vrije Veld, een eigen initiatief van ons bureau, ontvangt de eerste prijs van de vakjury voor de Architectuur Prijs Almere.
Uit het juryrapport: Unaniem was de jury in bewondering voor de ambitie, de doortimmerde uitwerking en uitvoering en van het winnende plan. 

Het is een prachtig voorbeeld van wat een goede architect met een vrije opgave kan doen. Een vanuit de plattegrond en landschap doorontwikkeld nieuw woonconcept voor een stedelijke plot. Hier was moed en overtuiging voor nodig en het vertrouwen in de capaciteit en visie van een architect. 


januari 2021

Wij winnen de Tender voor de nieuwbouw van de Montessori school Kampina in opdracht van InNoord Basisonderwijs. Meer informatie over dit bijzondere project volgt spoedig! 

oktober 2020

Ons project "het Vrije Veld", is genomineerd voor de twee jaarlijkse Architectuur Prijs Almere 2020 door een jury bestaande uit: Ivonne de Nood, Tracy Metz, Dikkie Scipio en Fenna Wagenaar. 

september 2020

In opdracht van en in samenwerking met MyDomo en Hoekstra Vastgoed wint Hund Falk Architecten de besloten prijsvraag voor de herstructurering van de Brandemeer in Leeuwarden. Onder de titel "NIJE SKOALLE" worden de twee scholengebouwen getransformeerd naar 13 woningen en worden er op het terrein 12 nieuwe woningen toegevoegd. Dit alles in een duurzame en groene setting. 

Uit het juryrapport: Helder en uitgesproken concept. Er is een alzijdig plan gerealiseerd met vele aspecten en verrassingen, zowel voor de inrichting en uitstraling van het gehele gebied als ook de woningen en de opzet en ontsluiting hiervan. Ook de beeldtaal van de nieuwbouw is zeer intrigerend. 

juli 2020

De transformatie van het eerste deel van de voormalige industriehal aan het Isaac Asscherpad is alweer 4 jaar in gebruik en nu gaan we verder met het tweede deel van de OverAmstelateliers! 

juni 2020

Hund Falk architecten is in een besloten selectie gevraagd om een plan te maken voor de transformatie van 2 scholen, aangevuld met nieuwbouw, in een naoorlogse wijk in Leeuwarden. 

juni 2020

Hund Falk architecten is onlangs verhuisd naar de Nieuwe Herengracht nummer 17. Een lichte atelierruimte op de beganegrond, tegenover de Hermitage, waar ontwerpen en maken centraal staan. 

14 september 2019

Op 14 september is er een informele rondleiding in Almere. Het Vrije Veld is dan voor een groot deel gereed en de meeste woningen zijn dan opgeleverd. In november dit jaar zal het groenplan uitgevoerd worden. 

10 april 2019

Wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Maaike Veeningen legt samen met de toekomstige bewoners de laatste steen voor "het Vrije Veld" in het Cascadepark te Almere. Foto Jan Dekker

lees hier het artikel in het AlmeredagbladDe ontwikkeling van het project is uitgevoerd door Olde Rikkert Bouw in samenwerking met Hund Falk architecten. Het Vrije Veld is een spraakmakend en vernieuwend woningbouwproject met 24 vrijstaande woningen.


13 maart 2019

plannen voor De Afbramerij  gepresenteerd aan Stadsdeelcommissie van Amsterdam Noord.

Met het “overbouwen” van de Afbramerij  krijgt de monumentale maar gesloten hal extra betekenis in de nieuwe wijk. De toevoeging van horeca en woningen maakt van de gesloten zuidwand aan het nieuwe pleintje een attractieve plek met verblijfskwaliteit. Tegelijkertijd blijft de immense binnenruimte van de Afbramerij behouden en obstakelvrij. Voorlopig als “decor” voor een Hightech bedrijf voor on & offshore veiligheidstrainingen maar ook voor bijzondere functies in de toekomst.

22 januari 2019

In barre omstandigheden zijn de laatste prefab casco’s van "het Vrije Veld" in het Cascadepark geplaatst. Samen met Olde Rikkert Bouw en de Ruwbouwgroep werkte wij dit bouwsysteem uit. Ideaal voor deze compacte en in maatvoering repeterende woningen met zeer krappe bouwplaats.  

6 december 2018

De toekomstige bewoners van "het Vrije Veld" in het Cascadepark van Almere kwamen vandaag zelf kijken naar de plaatsing van de prefab casco’s van hun woning. De contouren van het stedenbouwkundige plan voor compacte vrijstaande woningen in hoge dichtheid worden zichtbaar.

23 september 2018 TWEE PROJECTEN WINNEN PRIJS

herontwikkelingsproject W99 wint de Arie Kepplerprijs 2018 in de categorie stedelijke verdichting.

uit het juryrapport; 

Bij het bezoek blijkt dat dit project veel meer is dan een optopping. De fabriek (later een brandweerkazerne) was flink gehavend door een aantal uitbreidingen en ingrepen.
De historie van het pand krijg je cadeau, maar als architect moet je wel snappen hoe je dit cadeau kunt uitpakken. Dat is hier bijzonder goed geslaagd.

voor het volledige  juryrapport; Arie_Keppler_Jurryrapport.pdf

23 september 2018 TWEE PROJECTEN WINNEN PRIJS

Kindercampus Zuidas wint de Arie Kepplerprijs 2018 in de categorie sociale cohesie en leefbaarheid 

De jury is diep onder de indruk van wat hier met een zeer beperkt budget voor elkaar is gekregen. Van deze school kun je je voorstellen dat kinderen hier de rest van hun leven fijne herinneringen aan hebben.

Voor het volledige juryrapport; Arie_Keppler_Jurryrapport.pdf

10 juli 2018

W99 en Kindercampus Zuidas zijn genomineerd voor de Arie Keppler prijs 2018. 

Een prijs van MOOI Noord Holland  Een onafhankelijke en niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland. De prijs heeft tot doel om beleidsontwikkelingen en gerealiseerde projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed met een voorbeeldstellende betekenis voor het voetlicht te brengen


11 juni 2018

In het Zuidas magazine staat een interview met de directrice van Kindercampus Zuidas over onderwijsvisie, gebouw en buitenruimte.

Naast de sportvelden van AFC staat een prachtig pand, bekleed met hout. Het is kwart over twee en de deuren slaan open. Vrolijk gillende kinderen rennen het voorjaarszonnetje tegemoet. De basisschool is uit, de naschoolse opvang begint. Het loopt naadloos in elkaar over op Kindercampus Zuidas

voor het hele artikel lees hier; het Zuidasmagazine

26 april 2017

W99 is opgenomen in het Jaarboek Architectuur in Nederland 2016/2017. Het boek vormt het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst. De driekoppige redactie selecteert bijzondere projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd.

te bestellen bij NAI booksellers