juni 2024, publicatie Architectuur Jaarboek 2024

In het laatste architectuurjaarboek staat ons project de Tweeling op het Sphinx terrein in Maasticht vermeld in een artikel over de kwaliteit van de hedendaagse woningbouw. Dit project was een samenwerking met Marlies Rohmer Architecture & Urbanism. 

maart 2024, opening Nije Skoalle

Op donderdag 14 maart was in Leeuwarden in de wijk Bilgaard de feestelijke opening van ons nieuwbouw en transformatieproject Nije Skoalle. Zowel de nieuwbouwwoningen als de huurwoningen in de bestaande schoolgebouwen zijn klaar voor gebruik! 

december 2023, Hund Falk in de Architect

Met ons project "de Tweeling" dat we samen met Marlies Rohmer ontwierpen staan we in en op de voorzijde van de Architect. 

Harm Tilman: "Met trefzekere ontwerpingrepen zoals het groene binnengebied, de bloktredes tussen woning en straat en het betonnen vakwerk met baksteen hebben de architecten een bijzondere lokale atmosfeer gecreëerd”

oktober 2023, Sportpark Parkschouwburg opgeleverd

Op dezelfde dag dat het nieuwe Leeuwenverblijf in Artis werd geopend is de nieuwe sportkantine in de as van de hoofdentree van Arits opgeleverd. Aannemer Vet heeft zijn bouwketen verwijderd en vanaf nu zullen de twee sportclubs en Woest Zuid met de inrichting gaan starten. De opening staat gepland voor het eind van het jaar. 

juli 2023, woonhuis Uitdam in gebruik

Deze week is het door ons bureau ontworpen woonhuis in Uitdam in gebruik genomen. Een van binnen prachtig licht huis. Vanuit de woonkamer op de eerste verdieping is er zicht over het Markermeer met aan de horizon Almere Pampus. 

juni 2023, wethouder Moorman opent de IJoeverscholen

Op vrijdag 2 juni opende wethouder Marjolein Moorman van Onderwijs ons verzamelgebouw voor de openbare basis scholen de Blijhaven en de Baanbreker. Met een spetterend optreden van de kinderen van beide scholen, beide voorscholen en onder begeleiding van Jambo Afrika werden de twee scholen officieel in gebruik genomen. 

mei 2023, startbouw Sportpark Parkschouwburg

Na een spetterend afschiedsfeest van het oude clubhuis is de verbouwing van het gezamelijke clubhuis voor tennisvereniging PST en korfbalbvereniging SWIFT in het centrum van Amsterdam is van start gegaan. In juni zullen de nieuwe grote gevelopeningen aan de Plantage Parklaan gezaagd worden en zal de nieuwe indeling van de kantine zichtbaar worden. De komende maanden zullen de spelers het even zonder hun geliefde clubhuis moeten doen maar na de zomer kan de bar weer open! 

april 2023, woongebouw Spinxterrein opgeleverd

Ons woningenbouwproject op het Spinxterrein in Maastricht is opgeleverd! Onder grote belangstelling werd het appartementencomplex door de wethouder geopend en werd ook het kunstwerk in de collectieve binnentuin onthuld. Het project is in samenwerking met AMR, Marlies Rohmer Architecture&urbanism tot stand gekomen. 

februari 2023, Over Amstel kantoor klaar voor gebruik

De verbouwing van het tweede deel van de Over Amstel ateliers nadert zijn einde. De typerende constructie van deze loods uit 1955 is weer zichtbaar en de nieuwe Larix-houten puien zijn geplaatst. De twee nieuwe stalen trappen ontsluiten de nieuwe verdieping. Alle installaties zijn uitgevoerd als zichtwerk zodat de constructie optimaal zichtbaar blijft en de vloeren flexibel indeelbaar blijven. 

januari 2023

Bio-based bouwen, iedereen heeft het er over maar je kunt het maar beter gewoon doen! In samenwerking met studenten van het Metis Montessori Technasium in Amsterdam hebben we onderzoek gedaan en geexperienteerd met Mycelium als gevelmateriaal. Een netwerk van schimmeldraden die onder de juiste omstandigheden kunnen uitgroeien tot een bio-based bouwmateriaal.  

Wat kan er wel mee en wat niet? dat gaan we de komende weken overzoeken. 

januari 2023

Elsbeth Falk is onlangs toegetreden tot het kwaliteitsteam Wold Food Center Ede. Deze nieuwe wijk op het voormalige Defentie terrein naast het NS station Ede heeft als hoofd thema: de eetbare stad. Voedselbossen, collectieve moestuinen en groene, duurzame architectuur vormen de ingredienten voor het recept van een bijzondere nieuwe wijk. 

december 2022

Eindelijk is de gevel van blok 8 op het Sphinxterrein in Maatricht in volle glorie te aanschouwen. De laatste hand wordt momenteel gelegd aan de inrichting van de collectieve ruimtes en de openbareruimte om de blokken heen. Begin volgend jaar zullen de eerste bewoners het gebouw gaan betrekken. 

december 2022, Start bouw Nije Skoalle Leeuwarden

In 2020 wonnen wij de prijsvraag voor het herontwikkeling van deze kavel in het stedenbouwkundig plan van van den Broek en Bakema in Leeuwarden Noord. Het bestemmingsplan is aangepast en de verkoop van de woningen is van start gegaan en op woensdag 7 december zal van de bouw van het project officieel van gaan. Het startschot werd gegeven door wethouder Hein de Haan. De gemeente schonk een Berk uit het project BOSK van SLEM. In de zomer van 2022 liep deze kunstinstallatie door het centrum van Leeuwarden. 

november 2022

In samenwerking met M3H en studio Pallesh en in opdracht van Blauwhoed vastgoed hebben we het schetsontwerp voor woonblok NZ2 met in totaal 144 woningen afgerond. Het blok is onderdeel van het stedenbouwkundig plan Elzenhagen Noord in Amsterdam Noord. 
Het gesloten bouwblok wordt opgeknipt in kleinere architectonische eenheden en een toren die liggen rondom een collectieve tuin. Bindend thema in dit blok is De Ontmoeting.
Met dit zelfde ontwerpteam maar dan in opdracht van IJmere werken wij binnen dit stedenbouwkundig plan ook aan het blok NN3.  

augustus 2022, IJoeverscholen zijn verhuisd!

In de warme maand augustus werd de laatste hand gelegd aan de twee scholen aan de IJoever en kon er begonnen worden met het inhuizen van de spullen. Begin september zullen beide scholen, de Blijhaven en de Baanbreker, hun deuren openen voor de leerlingen. We wensen ze veel plezier in hun nieuwe gebouw! 

juli 2022

Het Definitief Ontwerp voor basisischool Kampina in Amsterdam Noord naderd zijn einde en we leggen de laatste hand aan de gevels en plattegronden.  Het wordt een duurzaam, circuliar en biobased gebouw met oog voor detail. 

juni 2022

Op 20 juni zijn de laatste prefab elementen gearriveerd op de bouwplaats. Ook de vaste kasten zijn voor een deel al geplaats en samen met de directeuren van de twee scholen liepen we woensdag door het gebouw. Een mooi en licht gebouw op een prachtige lokatie. 

mei 2022

De omgevingsvergunning voor de verbouwing van het clubhuis van PST tennis en SWIFT korfbal in de Plantagebuurt is verleend. 

februari 2022

De vergunning voor de IJoeverscholen in de Buiksloterham is vorig jaar ingediend. Een intervieuw over het ontwerpproces met Gerjanne Meedendorp is te beluisteren op Spotify podcast https://open.spotify.com/episo...
Volg de bouw van de tot standkoming van deze tijdelijke school middels diverse intervieuws van Gerjanne in de podcast: DE SCHOOL DIE VERHUISDE

oktober 2021


Na het grote succes van onze tijdelijke school op de Zuid-as gaan we nu een tijdelijke school bouwen met een door de gemeente Amsterdam ontwikkeld bouwsysteem voor tijdelijk huisvesting van scholen. Twee scholen zullen de komende jaren gezamenlijk gebruik gaan maken van deze bijzondere plek aan het IJ. 

september 2021

Monterssori Kampina wordt uitgewerkt van schetsontwerp naar voorlopig ontwerp. Samen met Fact Architects wonnen wij deze tender. Deze bijzondere lokatie in de typische verkaveling van dit deel van Amsterdan Noord zal in de toekomst zowel de school als een aantal wonignen gaan huisvesten. Ook de woningbouw studie wordt door ons bureau i.s.w. met Fact Architects verricht. 

augustus 2021

Na ruim 6 jaar lidmaatschap van de Almeerse welstandscommissie wordt Floris Hund benoemd als supervisor voor het Q-Team Olympiakwartier Oost in Almere. 

februari 2021

Het Vrije Veld, een eigen initiatief van ons bureau, ontvangt de eerste prijs van de vakjury voor de Architectuur Prijs Almere.
Uit het juryrapport: Unaniem was de jury in bewondering voor de ambitie, de doortimmerde uitwerking en uitvoering en van het winnende plan. 

Het is een prachtig voorbeeld van wat een goede architect met een vrije opgave kan doen. Een vanuit de plattegrond en landschap doorontwikkeld nieuw woonconcept voor een stedelijke plot. Hier was moed en overtuiging voor nodig en het vertrouwen in de capaciteit en visie van een architect. 


januari 2021

Wij winnen de Tender voor de nieuwbouw van de Montessori school Kampina in opdracht van InNoord Basisonderwijs. Meer informatie over dit bijzondere project volgt spoedig! 

oktober 2020

Ons project "het Vrije Veld", is genomineerd voor de twee jaarlijkse Architectuur Prijs Almere 2020 door een jury bestaande uit: Ivonne de Nood, Tracy Metz, Dikkie Scipio en Fenna Wagenaar. 

september 2020

In opdracht van en in samenwerking met MyDomo en Hoekstra Vastgoed wint Hund Falk Architecten de besloten prijsvraag voor de herstructurering van de Brandemeer in Leeuwarden. Onder de titel "NIJE SKOALLE" worden de twee scholengebouwen getransformeerd naar 13 woningen en worden er op het terrein 12 nieuwe woningen toegevoegd. Dit alles in een duurzame en groene setting. 

Uit het juryrapport: Helder en uitgesproken concept. Er is een alzijdig plan gerealiseerd met vele aspecten en verrassingen, zowel voor de inrichting en uitstraling van het gehele gebied als ook de woningen en de opzet en ontsluiting hiervan. Ook de beeldtaal van de nieuwbouw is zeer intrigerend. 

juli 2020

De transformatie van het eerste deel van de voormalige industriehal aan het Isaac Asscherpad is alweer 4 jaar in gebruik en nu gaan we verder met het tweede deel van de OverAmstelateliers! 

juni 2020

Hund Falk architecten is in een besloten selectie gevraagd om een plan te maken voor de transformatie van 2 scholen, aangevuld met nieuwbouw, in een naoorlogse wijk in Leeuwarden. 

juni 2020

Hund Falk architecten is onlangs verhuisd naar de Nieuwe Herengracht nummer 17. Een lichte atelierruimte op de beganegrond, tegenover de Hermitage, waar ontwerpen en maken centraal staan. 

14 september 2019

Op 14 september is er een informele rondleiding in Almere. Het Vrije Veld is dan voor een groot deel gereed en de meeste woningen zijn dan opgeleverd. In november dit jaar zal het groenplan uitgevoerd worden. 

10 april 2019

Wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Maaike Veeningen legt samen met de toekomstige bewoners de laatste steen voor "het Vrije Veld" in het Cascadepark te Almere. Foto Jan Dekker

lees hier het artikel in het AlmeredagbladDe ontwikkeling van het project is uitgevoerd door Olde Rikkert Bouw in samenwerking met Hund Falk architecten. Het Vrije Veld is een spraakmakend en vernieuwend woningbouwproject met 24 vrijstaande woningen.


13 maart 2019

plannen voor De Afbramerij  gepresenteerd aan Stadsdeelcommissie van Amsterdam Noord.

Met het “overbouwen” van de Afbramerij  krijgt de monumentale maar gesloten hal extra betekenis in de nieuwe wijk. De toevoeging van horeca en woningen maakt van de gesloten zuidwand aan het nieuwe pleintje een attractieve plek met verblijfskwaliteit. Tegelijkertijd blijft de immense binnenruimte van de Afbramerij behouden en obstakelvrij. Voorlopig als “decor” voor een Hightech bedrijf voor on & offshore veiligheidstrainingen maar ook voor bijzondere functies in de toekomst.

22 januari 2019

In barre omstandigheden zijn de laatste prefab casco’s van "het Vrije Veld" in het Cascadepark geplaatst. Samen met Olde Rikkert Bouw en de Ruwbouwgroep werkte wij dit bouwsysteem uit. Ideaal voor deze compacte en in maatvoering repeterende woningen met zeer krappe bouwplaats.  

6 december 2018

De toekomstige bewoners van "het Vrije Veld" in het Cascadepark van Almere kwamen vandaag zelf kijken naar de plaatsing van de prefab casco’s van hun woning. De contouren van het stedenbouwkundige plan voor compacte vrijstaande woningen in hoge dichtheid worden zichtbaar.

23 september 2018 TWEE PROJECTEN WINNEN PRIJS

herontwikkelingsproject W99 wint de Arie Kepplerprijs 2018 in de categorie stedelijke verdichting.

uit het juryrapport; 

Bij het bezoek blijkt dat dit project veel meer is dan een optopping. De fabriek (later een brandweerkazerne) was flink gehavend door een aantal uitbreidingen en ingrepen.
De historie van het pand krijg je cadeau, maar als architect moet je wel snappen hoe je dit cadeau kunt uitpakken. Dat is hier bijzonder goed geslaagd.

voor het volledige  juryrapport; Arie_Keppler_Jurryrapport.pdf

23 september 2018 TWEE PROJECTEN WINNEN PRIJS

Kindercampus Zuidas wint de Arie Kepplerprijs 2018 in de categorie sociale cohesie en leefbaarheid 

De jury is diep onder de indruk van wat hier met een zeer beperkt budget voor elkaar is gekregen. Van deze school kun je je voorstellen dat kinderen hier de rest van hun leven fijne herinneringen aan hebben.

Voor het volledige juryrapport; Arie_Keppler_Jurryrapport.pdf

10 juli 2018

W99 en Kindercampus Zuidas zijn genomineerd voor de Arie Keppler prijs 2018. 

Een prijs van MOOI Noord Holland  Een onafhankelijke en niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland. De prijs heeft tot doel om beleidsontwikkelingen en gerealiseerde projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed met een voorbeeldstellende betekenis voor het voetlicht te brengen


11 juni 2018

In het Zuidas magazine staat een interview met de directrice van Kindercampus Zuidas over onderwijsvisie, gebouw en buitenruimte.

Naast de sportvelden van AFC staat een prachtig pand, bekleed met hout. Het is kwart over twee en de deuren slaan open. Vrolijk gillende kinderen rennen het voorjaarszonnetje tegemoet. De basisschool is uit, de naschoolse opvang begint. Het loopt naadloos in elkaar over op Kindercampus Zuidas

voor het hele artikel lees hier; het Zuidasmagazine

26 april 2017

W99 is opgenomen in het Jaarboek Architectuur in Nederland 2016/2017. Het boek vormt het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst. De driekoppige redactie selecteert bijzondere projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd.

te bestellen bij NAI booksellers


15 juni 2018

De woningen voor "het Vrije Veld" in het Cascadepark zijn in verkoop bij de van der Lindengroep


13 mei 2017

Kindercampus Zuidas gepubliceerd in het Houtblad van mei 2017.

Het totaalbeeld is van een weerbarstige ruigheid en verbluffende schoonheid. Het brengt alles van wat de school wil zijn en van wat de omgeving is, tot eenheid. 

lees hier het volledige artikel_houtblad_kindercampus_zuidas.pdf

28 maart 2017

Kindercampus Zuidas genomineerd voor de Architectuurprijs Amsterdam AAP 2017

13 april 2016

Haven Cas Oorthuyskade IJburg opgeleverd en eerste zelfstandig varende woonschepen aangemeerd. 

17 maart 2016

W99 is volop in aanbouw. Tijdschrift Stedenbouw publiceert artikel over W99. 

artikel_w99_tijdschrift_stedenbouw__1.pdf


22 december 2015

Kindercampus Zuidas  kon niet direct op zijn eindlocatie worden gebouwd. Een eerste deel werd voorlopig achter de sporthal gebouwd, zodat de kinderen er vast onderwijs en kinderopvang konden krijgen. Nadat sporthal was afgebroken en het tweede deel klaar was, kon het eerst bouwdeel 30 meter worden opgeschoven. Het gebouw werd door ons al in het ontwerp voorbereid op deze verschuiving. Zo een verschuiving van je school is natuurlijk bijzonder. Onder veel belangstelling van kinderen, ouders en jeugdjournaal is de school in de kerstvakantie verschoven. Bij de eerste schooldag moest iedereen weer naar school. Maar dan een stukje verderop. film van de verplaatsing

28 september 2015

Feestelijke eerste Paalmuts met toekomstige scheepsbewoners van de Haven Cas Oorthuyskade IJburg 

16 juni 2014

Verkavelingstypologie "het Vrije Veld" voor kleine vrijstaande woningen met eigen tuin en parkeerplaats krijgt een eerste concrete uitwerking in het cascadepark van Almere.