januari 2023

Bio-based bouwen, iedereen heeft het er over maar je kunt het maar beter gewoon doen! In samenwerking met studenten van het Metis Montessori Technasium in Amsterdam hebben we onderzoek gedaan en geexperienteerd met Mycelium als gevelmateriaal. Een netwerk van schimmeldraden die onder de juiste omstandigheden kunnen uitgroeien tot een bio-based bouwmateriaal.  

Wat kan er wel mee en wat niet? dat gaan we de komende weken overzoeken. 

januari 2023

Elsbeth Falk is onlangs toegetreden tot het kwaliteitsteam Wold Food Center Ede. Deze nieuwe wijk op het voormalige Defentie terrein naast het NS station Ede heeft als hoofd thema: de eetbare stad. Voedselbossen, collectieve moestuinen en groene, duurzame architectuur vormen de ingredienten voor het recept van een bijzondere nieuwe wijk. 

december 2022

Eindelijk is de gevel van blok 8 op het Sphinxterrein in Maatricht in volle glorie te aanschouwen. De laatste hand wordt momenteel gelegd aan de inrichting van de collectieve ruimtes en de openbareruimte om de blokken heen. Begin volgend jaar zullen de eerste bewoners het gebouw gaan betrekken. 

december 2022

START BOUW NIJE SKOALLE 
In 2020 wonnen wij de prijsvraag voor het herontwikkeling van deze kavel in het plan van Broek en Bakema in Leeuwarden Noord . Het bestemmingsplan is aangepast en de verkoop van de woningen is van start gegaan en op woensdag 7 december zal van de bouw van het project officieel van gaan. Het startschot werd gegeven door wethouder Hein de Haan. De gemeente schonk een Berk uit het project BOSK van SLEM. In de zomer van 2022 liep deze kunstinstallatie door het centrum van Leeuwarden. 

november 2022

In samenwerking met M3H en studio Pallesh en in opdracht van Blauwhoed vastgoed hebben we het schetsontwerp voor woonblok NZ2 met in totaal 144 woningen afgerond. Het blok is onderdeel van het stedenbouwkundig plan Elzenhagen Noord in Amsterdam Noord. 
Het gesloten bouwblok wordt opgeknipt in kleinere architectonische eenheden en een toren die liggen rondom een collectieve tuin. Bindend thema in dit blok is De Ontmoeting.
Met dit zelfde ontwerpteam maar dan in opdracht van IJmere werken wij binnen dit stedenbouwkundig plan ook aan het blok NN3.  

augustus 2022

In de warme maand augustus werd de laatste hand gelegd aan de twee scholen aan de IJoever en kon er begonnen worden met het inhuizen van de spullen. Begin september zullen beide scholen, de Blijhaven en de Baanbreker, hun deuren openen voor de leerlingen. We wensen ze veel plezier in hun nieuwe gebouw! 

juli 2022

Het Definitief Ontwerp voor basisischool Kampina in Amsterdam Noord naderd zijn einde en we leggen de laatste hand aan de gevels en plattegronden. 

juni 2022

Op 20 juni zijn de laatste prefab elementen gearriveerd op de bouwplaats. Ook de vaste kasten zijn voor een deel al geplaats en samen met de directeuren van de twee scholen liepen we woensdag door het gebouw. Een mooi en licht gebouw op een prachtige lokatie. 

juni 2022

Op 7 juni zijn de eerste pre-fab en 100% circulaire houten elementen van onze school aan de IJoevers geplaatst. Als alles goed gaat is eind juli dit jaar de school klaar om in gebruik genomen te worden. 

mei 2022

De omgevingsvergunning voor de verbouwing van het clubhuis van PST tennis en SWIFT korfbal in de Plantagebuurt is verleend. 

april 2022

Start bouw van de IJoeverscholen komt steeds dichterbij. De circulaire houten units staan in Vroomshoop klaar. Basis scholen de Baanbreker en Blijhaven zullen in augustus 2022 het gebouw betrekken. 

februari 2022

De vergunning voor de IJoeverscholen in de Buiksloterham is vorig jaar ingediend. Een intervieuw over het ontwerpproces met Gerjanne Meedendorp is te beluisteren op Spotify podcast https://open.spotify.com/episo...
Volg de bouw van de tot standkoming van deze tijdelijke school middels diverse intervieuws van Gerjanne in de podcast: DE SCHOOL DIE VERHUISDE

oktober 2021


Na het grote succes van onze tijdelijke school op de Zuid-as gaan we nu een tijdelijke school bouwen met een door de gemeente Amsterdam ontwikkeld bouwsysteem voor tijdelijk huisvesting van scholen. Twee scholen zullen de komende jaren gezamenlijk gebruik gaan maken van deze bijzondere plek aan het IJ. 

september 2021

Monterssori Kampina wordt uitgewerkt van schetsontwerp naar voorlopig ontwerp. Samen met Fact Architects wonnen wij deze tender. Deze bijzondere lokatie in de typische verkaveling van dit deel van Amsterdan Noord zal in de toekomst zowel de school als een aantal wonignen gaan huisvesten. Ook de woningbouw studie wordt door ons bureau i.s.w. met Fact Architects verricht. 

augustus 2021

Na ruim 6 jaar lidmaatschap van de Almeerse welstandscommissie wordt Floris Hund benoemd als supervisor voor het Q-Team Olympiakwartier Oost in Almere. 

februari 2021

Het Vrije Veld, een eigen initiatief van ons bureau, ontvangt de eerste prijs van de vakjury voor de Architectuur Prijs Almere.
Uit het juryrapport: Unaniem was de jury in bewondering voor de ambitie, de doortimmerde uitwerking en uitvoering en van het winnende plan. 

Het is een prachtig voorbeeld van wat een goede architect met een vrije opgave kan doen. Een vanuit de plattegrond en landschap doorontwikkeld nieuw woonconcept voor een stedelijke plot. Hier was moed en overtuiging voor nodig en het vertrouwen in de capaciteit en visie van een architect. 


januari 2021

Wij winnen de Tender voor de nieuwbouw van de Montessori school Kampina in opdracht van InNoord Basisonderwijs. Meer informatie over dit bijzondere project volgt spoedig! 

oktober 2020

Ons project "het Vrije Veld", is genomineerd voor de twee jaarlijkse Architectuur Prijs Almere 2020 door een jury bestaande uit: Ivonne de Nood, Tracy Metz, Dikkie Scipio en Fenna Wagenaar. 

september 2020

In opdracht van en in samenwerking met MyDomo en Hoekstra Vastgoed wint Hund Falk Architecten de besloten prijsvraag voor de herstructurering van de Brandemeer in Leeuwarden. Onder de titel "NIJE SKOALLE" worden de twee scholengebouwen getransformeerd naar 13 woningen en worden er op het terrein 12 nieuwe woningen toegevoegd. Dit alles in een duurzame en groene setting. 

Uit het juryrapport: Helder en uitgesproken concept. Er is een alzijdig plan gerealiseerd met vele aspecten en verrassingen, zowel voor de inrichting en uitstraling van het gehele gebied als ook de woningen en de opzet en ontsluiting hiervan. Ook de beeldtaal van de nieuwbouw is zeer intrigerend. 

juli 2020

De transformatie van het eerste deel van de voormalige industriehal aan het Isaac Asscherpad is alweer 4 jaar in gebruik en nu gaan we verder met het tweede deel van de OverAmstelateliers!