14 september 2019

Op 14 september is er een informele rondleiding in Almere. Het Vrije Veld is dan voor een groot deel gereed en de meeste woningen zijn dan opgeleverd. In november dit jaar zal het groenplan uitgevoerd worden. 

10 april 2019

Wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Maaike Veeningen legt samen met de toekomstige bewoners de laatste steen voor "het Vrije Veld" in het Cascadepark te Almere. Foto Jan Dekker

lees hier het artikel in het AlmeredagbladDe ontwikkeling van het project is uitgevoerd door Olde Rikkert Bouw in samenwerking met Hund Falk architecten. Het Vrije Veld is een spraakmakend en vernieuwend woningbouwproject met 24 vrijstaande woningen.


13 maart 2019

plannen voor De Afbramerij  gepresenteerd aan Stadsdeelcommissie van Amsterdam Noord.

Met het “overbouwen” van de Afbramerij  krijgt de monumentale maar gesloten hal extra betekenis in de nieuwe wijk. De toevoeging van horeca en woningen maakt van de gesloten zuidwand aan het nieuwe pleintje een attractieve plek met verblijfskwaliteit. Tegelijkertijd blijft de immense binnenruimte van de Afbramerij behouden en obstakelvrij. Voorlopig als “decor” voor een Hightech bedrijf voor on & offshore veiligheidstrainingen maar ook voor bijzondere functies in de toekomst.

22 januari 2019

In barre omstandigheden zijn de laatste prefab casco’s van "het Vrije Veld" in het Cascadepark geplaatst. Samen met Olde Rikkert Bouw en de Ruwbouwgroep werkte wij dit bouwsysteem uit. Ideaal voor deze compacte en in maatvoering repeterende woningen met zeer krappe bouwplaats.  

6 december 2018

De toekomstige bewoners van "het Vrije Veld" in het Cascadepark van Almere kwamen vandaag zelf kijken naar de plaatsing van de prefab casco’s van hun woning. De contouren van het stedenbouwkundige plan voor compacte vrijstaande woningen in hoge dichtheid worden zichtbaar.

23 september 2018 TWEE PROJECTEN WINNEN PRIJS

herontwikkelingsproject W99 wint de Arie Kepplerprijs 2018 in de categorie stedelijke verdichting.

uit het juryrapport; 

Bij het bezoek blijkt dat dit project veel meer is dan een optopping. De fabriek (later een brandweerkazerne) was flink gehavend door een aantal uitbreidingen en ingrepen.
De historie van het pand krijg je cadeau, maar als architect moet je wel snappen hoe je dit cadeau kunt uitpakken. Dat is hier bijzonder goed geslaagd.

voor het volledige  juryrapport; Arie_Keppler_Jurryrapport.pdf

23 september 2018 TWEE PROJECTEN WINNEN PRIJS

Kindercampus Zuidas wint de Arie Kepplerprijs 2018 in de categorie sociale cohesie en leefbaarheid 

De jury is diep onder de indruk van wat hier met een zeer beperkt budget voor elkaar is gekregen. Van deze school kun je je voorstellen dat kinderen hier de rest van hun leven fijne herinneringen aan hebben.

Voor het volledige juryrapport; Arie_Keppler_Jurryrapport.pdf

10 juli 2018

W99 en Kindercampus Zuidas zijn genomineerd voor de Arie Keppler prijs 2018. 

Een prijs van MOOI Noord Holland  Een onafhankelijke en niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland. De prijs heeft tot doel om beleidsontwikkelingen en gerealiseerde projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed met een voorbeeldstellende betekenis voor het voetlicht te brengen


11 juni 2018

In het Zuidas magazine staat een interview met de directrice van Kindercampus Zuidas over onderwijsvisie, gebouw en buitenruimte.

Naast de sportvelden van AFC staat een prachtig pand, bekleed met hout. Het is kwart over twee en de deuren slaan open. Vrolijk gillende kinderen rennen het voorjaarszonnetje tegemoet. De basisschool is uit, de naschoolse opvang begint. Het loopt naadloos in elkaar over op Kindercampus Zuidas

voor het hele artikel lees hier; het Zuidasmagazine

26 april 2017

W99 is opgenomen in het Jaarboek Architectuur in Nederland 2016/2017. Het boek vormt het internationale visitekaartje voor de Nederlandse bouwkunst. De driekoppige redactie selecteert bijzondere projecten die in het voorbije jaar zijn opgeleverd.

te bestellen bij NAI booksellers


15 juni 2018

De woningen voor "het Vrije Veld" in het Cascadepark zijn in verkoop bij de van der Lindengroep


13 mei 2017

Kindercampus Zuidas gepubliceerd in het Houtblad van mei 2017.

Het totaalbeeld is van een weerbarstige ruigheid en verbluffende schoonheid. Het brengt alles van wat de school wil zijn en van wat de omgeving is, tot eenheid. 

lees hier het volledige artikel_houtblad_kindercampus_zuidas.pdf

28 maart 2017

Kindercampus Zuidas genomineerd voor de Architectuurprijs Amsterdam AAP 2017

13 april 2016

Haven Cas Oorthuyskade IJburg opgeleverd en eerste zelfstandig varende woonschepen aangemeerd. 

17 maart 2016

W99 is volop in aanbouw. Tijdschrift Stedenbouw publiceert artikel over W99. 

artikel_w99_tijdschrift_stedenbouw__1.pdf


22 december 2015

Kindercampus Zuidas  kon niet direct op zijn eindlocatie worden gebouwd. Een eerste deel werd voorlopig achter de sporthal gebouwd, zodat de kinderen er vast onderwijs en kinderopvang konden krijgen. Nadat sporthal was afgebroken en het tweede deel klaar was, kon het eerst bouwdeel 30 meter worden opgeschoven. Het gebouw werd door ons al in het ontwerp voorbereid op deze verschuiving. Zo een verschuiving van je school is natuurlijk bijzonder. Onder veel belangstelling van kinderen, ouders en jeugdjournaal is de school in de kerstvakantie verschoven. Bij de eerste schooldag moest iedereen weer naar school. Maar dan een stukje verderop. film van de verplaatsing

28 september 2015

Feestelijke eerste Paalmuts met toekomstige scheepsbewoners van de Haven Cas Oorthuyskade IJburg 

16 juni 2014

Verkavelingstypologie "het Vrije Veld" voor kleine vrijstaande woningen met eigen tuin en parkeerplaats krijgt een eerste concrete uitwerking in het cascadepark van Almere. 

14 februari 2014

Het brandweerhoofdkantoor was door de gemeente Amsterdam na een tender in eerste instantie verkocht aan de hoogste bieder, een hotelgroep die hier een jongerenhotel met duizend bedden wilde realiseren. Dat stuitte echter op zoveel protest uit de buurt, dat deze her ontwikkelling werd afgeblazen. Het plan dat wij voor Lingotto maakte eindigde als tweede bij de tender. Wij krijgen nu de kans om het plan W99 alsnog uit te voeren. 

januari 2014

Wij bedachten een verkavelingstypologie voor kleine vrijstaande woningen "het Vrije Veld". Een locatieloos principe dat een specifieke uitwerking kan krijgen afhankelijk van zijn locatie.