Nije Skoalle

In de Leeuwardse wijk Bilgaard, naar het stedenbouwkundig plan van Bakema uit 1959, liggen twee voormalige schoolgebouwen. De gewonnen prijsvraag zet in op het vergroenen en verdichten van deze bijzondere setting met behoud van de schoolgebouwen. De karakteristieken van de gebouwen worden ingezet om de nieuw toe te voegen woningen vorm te geven. De bestaande bomen worden zoveel mogelijk behouden en er wordt nieuw groen toegevoegd. Achterkanten worden voorkanten en alzijdige orrientatie maakt dat het gebied weer onderdeel wordt van het stedelijk weefsel. 

locatieBrandemeer 5 Leeuwarden
opdrachtHerbestemming van voormalige schoolgebouwen woningen en nieuwbouw woningen
opdrachtgeverNij Skoalle BV
adviseursSynthese Leeuwarden, DGMR, Projoule
aannemerVDM
3d visualisatieStephan van Koeckhoven
ontwerp2021
statusVergunninsaanvraag