Woonhuis Uitdam

Aan het oude lint langs het Markermeer liggen dijkwoningen met een overtuin die grenst aan het Uitdammer Die. Haaks op de dijk realiseren wij een familiehuis dat zich vormt binnen de contouren van de historische bebouwing. De hoofdvorm wordt nog eens versterkt door alles in dezelfde kleur uit te voeren. Een houten gevel die in de lengte richting wordt gekenmerkt door een bijzonder reliƫf en de koppen die vlak zijn gedetailleerd. De langs gevels hebben ramen die, daar waar nodig, achter de halfopen houten gevel liggen zodat er binnen optimale privacy is.

Op de begane grond is de woonkamer, en ontsluit een centrale midden-gang de slaapvertrekken voor de kinderen. Op de verdieping is een royale woonkeuken die over de dijk uitkijkt. De verbinding tussen boven, beneden en voor achter lopen via een ruime vide. Deze as vormt een lange lijn die visueel de overtuin met de dijk verbind. 

locatieDorpstraat 47 Uitdam
opdrachtwoonhuis
opdrachtgeverFamilie de Clerqu Zubli
projectarchitectElsbeth Falk en Floris Hund
adviseursconstructie: Step engineering
3d visualisatieEevolved
ontwerp2018-2020
statusVergunning gereed
oplevering2021